Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποστολή: Πανελλαδικές Εξετάσεις.







Γράφει η Ασημίνα Σακλάκη,


Αναρωτιέσαι, πώς να επιτύχεις στις πανελλαδικές εξετάσεις ; Απλό!

 Σε λίγους μήνες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, δίνεις πανελλαδικές εξετάσεις και μόνο στην σκέψη αγχώνεσαι.

 Έχω να σου προτείνω 5 tips, για να φτάσεις στον τερματισμό αυτού του δύσκολου αγώνα και τελικά να καταφέρεις να εισαχθείς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάτι που τόσο πολύ θέλεις και για αυτό τον σκοπό παλεύεις τόσο καιρό. Ξεκινάμε…


 Καλή ψυχολογία.

Πρέπει να έχεις θετική ενέργεια και ευχάριστη διάθεση. Με τον τρόπο αυτό, η μελέτη θα περνάει ευχάριστα και θα αποδίδει γρηγορότερα. Έπειτα, δεν θα σου φανούν βουνό οι επαναλήψεις.

Έχοντας καλή διάθεση θα παρατηρήσεις, πως θυμάσαι ότι έμαθες. Το αίσθημα της ικανοποίησης, θα ακολουθεί κάθε σου επανάληψη.

Στην περίπτωση εκείνη όμως που δε θυμάσαι κάτι, δεν χάθηκε και ο κόσμος!  Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός των επαναλήψεων, να καλύπτεις τα κενά σου και να συμπληρώσεις γνώσεις, όπου χρειάζεται.


Σωστή φροντίδα του εαυτού σου.

Είναι αναγκαίο να "σε φροντίζεις". Ενδείκνυται ένα καλό πρωινό, που θα "σε κρατήσει". 
Επιβάλλεται η σοκολάτα, η οποία αποδεδειγμένα βοηθάει στη μνήμη. Αν μη τι άλλο αποτελεί καλή δικαιολογία για εμάς τους λάτρεις της(!).


Απαγορεύεται να μην κοιμάσαι έστω 6 ώρες , δεν σου λέω 8 ώρες που κανονικά πρέπει, αλλά σίγουρα πρέπει να κοιμάσαι 6. Με το να μην κοιμάσαι καλά , το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποσπάται η προσοχή σου όταν διαβάζεις το βράδυ και την επόμενη μέρα να μην έχεις διάθεση να ξανά διαβάσεις , αφού δεν θα έχεις ξεκουραστεί ουσιαστικά.



Τέλος μην ξεχνάς το νερό. Θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σου !

Απέβαλε το άγχος.

Είναι σημαντικό, να μη το αφήσεις να σε επηρεάσει. Για το λόγο αυτό, αξίζει να επιμείνεις! Κάτσε αναλογίσου, σε τί σε βοηθάει το άγχος; ….


Όπως καταλαβαίνεις , δεν σε βοηθάει σε τίποτα.  Δεν υπάρχει λόγος να σε πιέζει. Για αυτό τον λόγο, διώξε το μακριά. Αν σε κάνει να νιώθεις κάπως καλύτερα, σκέψου, «αυτό που με αγχώνει τώρα , θα με αγχώνει και σε 2 χρόνια;». Και τελικά τί είναι οι πανελλαδικές; Τόσες και τόσες εξετάσεις έχεις δώσει.


Οργανώσου. Μπες σε ένα πρόγραμμα.


Είναι επιτακτική αυτή η ανάγκη. Να οργανώσεις τις μέρες και συγκεκριμένα τις ώρες μέσα στη μέρα. Τί θα διαβάζεις και πότε. Έτσι και η ύλη θα  προχωράει και εσύ θα αισθάνεσαι ‘’εντάξει’’ με τον εαυτό σου, εφόσον έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες.


Εννοείται πώς θα σημειώσεις και τις ώρες διαλειμμάτων, οι οποίες είναι σημαντικές. Προσπάθησε να μην βγεις από το πρόγραμμα, ώστε να μην πιεστείς αργότερα.

 Πίστεψε στον εαυτό σου.


Ξύπνα και πες: «Έχω προσπαθήσει πολύ, έχω στερηθεί πολλά , θα πάω και θα γράψω τέλεια, γιατί το αξίζω»

Πες το και θα το κάνεις πράξη τελικά.

Μη ξεχνάς το υποσυνείδητο, που πάνε και τρυπώνουν οι ανασφάλειες. Θα σε βοηθήσει, να λες κάθε βράδυ στον εαυτό σου:
«Θα τα καταφέρω, είμαι δυνατός/δυνατή!».
Να έχεις αυτοπεποίθηση και θα ‘’σκίσεις’’! Στην τελική, αν κάτι πάει στραβά , δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου.

 Αυτά ήταν , ελπίζω να σε βοήθησα. Είναι σημαντικό, να μην ξεχνάς, πως  οι πανελλήνιες είναι απλά εξετάσεις. Σχετίζονται με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως δεν είναι κάτι που καθορίζει τη ζωή σου ολάκερη.

‘Όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Υπάρχει λόγος που θα περάσεις ή δεν θα περάσεις στις πανελλαδικές. Κάτι καλύτερο θα σε περιμένει αν δεν περάσεις , αλλά και το αντίστροφο.

Πιστεύω σε σένα και ήρθε η ώρα να πιστέψεις και εσύ στον ίδιο σου τον εαυτό. Θα τα πας περίφημα. Καλή σου επιτυχία!!!



Πηγή φωτογραφιών: Google Images.
Επιμέλεια κειμένου: Δήμου Έλλη.

Σχόλια

Ο χρήστης Georgia Pierratou είπε…
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο με απλές, έξυπνες και αποτελεσματικές συμβουλές!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιάννης Αγγελάκας: Η ροκ περσόνα της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής

  thessalonikiguide.gr                                                                                                         Ατόφιες οι σκέψεις του, γίνονταν λέξεις και άφοβα ξεπετάγονταν από τα χείλη του, κάθε φορά που αποφάσιζε να μιλήσει. Έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του; Πόσο εύκολο είναι να αντισταθείς στην καθαρή και ατόφια ειλικρίνεια κάποιου; "Μουσικά ανορθόγραφος" μιας και δε ξέρει να διαβάζει ούτε πεντάγραμμο- σύμφωνα με τον ίδιο-   αλλά και αυτοδίδακτος, πιστεύει βαθιά πως: «Όση σχέση έχει η εκκλησία με τη θρησκεία, τόση έχουν και τα ωδεία με την μουσική…». Θα έλεγε κανείς πως είναι ενάντια σε κάθε είδους πολιτικής, θρησκείας, εξουσίας. Είναι ένα είδος αναρχικού, έχει δηλώσει. Ο μόνος κυρίαρχος… η μεγάλη και μοναδική θρησκεία – είναι για εκείνον- η μουσική. «Τη μουσική σου πρέπει να την τιμάς με την ηθική σου και την στάση σου» , είπε κάποτε, σε μια προσπάθεια, να εξηγήσει πως επιβάλλεται- κατά την γνώμη του- στο κοινό το "ελαφρύ&

Γεωργία Βασιλειάδου: Τέσσερις εμβληματικές ταινίες της καριέρας της

Γράφει η Παναγιώτα Απέργη, Έχοντας μείνει γνωστή για τους πολύ χαρακτηριστικούς ρόλους που έχει ενσαρκώσει, η Γεωργία Βασιλειάδου υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές ηθοποιούς, η οποία σημάδεψε τον ελληνικό κινηματογράφο με το αστείρευτο ταλέντο της. Άλλοτε Μαρίνα, άλλοτε Ευτυχία, άλλοτε Καλλιόπη κι άλλοτε Αριστέα, η Γεωργία Βασιλειάδου προκαλούσε, πάντα, άφθονο γέλιο στους θεατές με τις μνημειώδεις ατάκες της. Ας θυμηθούμε τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές της εμφανίσεις που άφησαν εποχή. «Η θεία απ’το Σικάγο» Με την επιστροφή της από τις Η.Π.Α. η Καλλιόπη (Γεωργία Βασιλειάδου) αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει το σπίτι του αυστηρού απόστρατου αξιωματικού αδελφού της, Χαρίλαου, (Ορέστης Μακρής) και να παντρέψει τις ανιψιές της, χάρη σε ένα ευφάνταστο, αν και ριψοκίνδυνο, τέχνασμα. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1957 και σημείωσε σχεδόν αμέσως μεγάλη επιτυχία. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Αλέκος Σακελλάριος και η ταινία προέ

Καίτη Πάνου: Η «φινετσάτη» ντάμα του Ελληνικού Κινηματογράφου

Γράφει η Έλλη Δήμου, Από «ενζενί» (ηθοποιός που παίζει τον ρόλο της απλοϊκής και αθώας νέας) σε «φινετσάτη» ντάμα η Καίτη Πάνου άφησε το δικό της στίγμα, στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Γεννημένη στις 28 Αυγούστου του 1927 , ήρθε στην Ελλάδα πολύ μικρή , από τον Πύργο Βουλγαρίας. Όντας σε τρυφερή ακόμη   ηλικία, είχε καταλάβει ποιο επάγγελμα αγαπούσε. Συμμετείχε σε σχολικές παραστάσεις και εμφανίστηκε στο παιδικό θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά.   Έφερε τον τίτλο του «παιδιού θαύματος». Η επίσημη πρώτη στον Κινηματογράφο για την Πάνου, έγινε σε ηλικία 16 ετών- το 1943 - στην ταινία «Η φωνή της καρδιάς» . Η «πρώτη της φορά» συν έπεσε με την –επίσης- παρθενική εμφάνιση του Δημήτρη Χόρν αλλά και της «Φίνος Φίλμ». Η ταινία «Η φωνή της καρδιάς» είναι η πρώτη της «Φίνος Φίλμ. Ωστόσο αποτελεί συμπαραγωγή με τον Γιώργο Καβουκίδη. Φημολογείται πως ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του έργου-Δημήτρης Ιωαννόπουλος- είχε ερωτευτεί τη νεαρή ηθοποιό και παραλίγο να