Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 14, 2020

5 Πασχαλινά εδέσματα ανά τον κόσμο (+ Συνταγές)

Φλαούνες/ Κύπρος. Οι φλαούνες αποτελούν πασχαλινό παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου. Χρονολογείται, περίπου στον 19 ο αιώνα. Κατά την παράδοση φτιάχνεται το Μεγάλο Σάββατο και έπειτα μεταφέρεται στην εκκλησία. Παλαιότερα προσφερόταν σε άτομα, που δεν είχαν την δυνατότητα, να το φτιάξουν μόνοι τους. Η ιστορία του ξεκίνησε, για τη μετάβαση των πιστών από την νηστεία, στην κατανάλωση μη νηστίσιμων τροφών, χωρίς να δημιουργούνται, στομαχικές διαταραχές.   Συστατικά Για τη ζύμη ·                  750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ·                  50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ·                  160 γρ. μαργαρίνη ·                  1/2 κ.γ. κανέλα ·                  1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη ·                  1/3 κ.γ. μαστίχα, κόκκους ·                  1/3 κ.γ. μαχλέπι, κόκκους ·                  30 γρ. κονιάκ ·                  1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ·                  2 αβγά ·                  1 κ.σ. σόδα μαγειρική ·