Φλαούνες/ Κύπρος. Οι φλαούνες αποτελούν πασχαλινό παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου. Χρονολογείται, περίπου στον 19 ο αιώνα. Κατά την παράδοση φτιάχνεται το Μεγάλο Σάββατο και έπειτα μεταφέρεται στην εκκλησία. Παλαιότερα προσφερόταν σε άτομα, που δεν είχαν την δυνατότητα, να το φτιάξουν μόνοι τους. Η ιστορία του ξεκίνησε, για τη μετάβαση των πιστών από την νηστεία, στην κατανάλωση μη νηστίσιμων τροφών, χωρίς να δημιουργούνται, στομαχικές διαταραχές. Συστατικά Για τη ζύμη · 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. · 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική · 160 γρ. μαργαρίνη · 1/2 κ.γ. κανέλα · 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη · 1/3 κ.γ. μαστίχα, κόκκους · 1/3 κ.γ. μαχλέπι, κόκκους · 30 γρ. κονιάκ · 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό · 2 αβγά · 1 κ.σ. σόδα μαγειρική ·
Our past is what we are